comptoir des arts brugge

. jazz bar brugge

 

art paintings

comptoir des arts live music

 

 

 

 

David Galle

David Galle 

Comedy Mondays seizoen 6INFO EN RESERVATIE

Wat?        
      
Comedy Mondays is een project waarbij David Galle comedy artiesten inviteert voor een avondje Stand Up Comedy op café. De intieme sfeer en beperkt aantal plaatsen maken hiervan een unieke beleving. We zijn klaar voor ons 6de seizoen!

 
Wanneer?
     
Elke 1ste maandag van de maand van oktober tot en met mei 2020. Deuren open om 19u, aanvang show om 20u30.
Er zijn geen genummerde plaatsen. Zak tijdig af naar Comptoir Des Arts voor uw favoriete plekje! Er zijn niet genoeg zitplaatsen voor iedereen. Wegens plaatsgebrek zijn er een 20tal staanplaatsen.


Wie?   
          
David Galle stelde de affiche samen en is Master Of Ceremony van de Comedy Mondays.  Hij verwelkomt telkens het publiek en zorgt ervoor dat de comedians in een lekker warm badje van mensen hun ding kunnen doen. 


Prijs?

15 euro per voorstelling. Met 1 Malheur 6° inbegrepen of Pepsi, Pepsi Max, 7UP in de vorm van een drankenbon.
Diegenen die tickets kopen in Comptoir Des Arts krijgen voorrang op de online verkoop, omwille van praktische redenen.
ABONNEMENTEN ZIJN OP!!!

Hoe?

Tickets kunnen ter plaatste in Comptoir Des Arts of via overschrijving gekocht worden!
Ter plaatse krijgt u de tickets direct mee. Mensen die persoonlijk om de tickets komen in het café hebben voorrang!

Via overschrijving sturen we ze u op, samen met de drankbonnen, per post. (+€2 verzendingskost)

Overschrijven doet u als volgt:

Bedrag = 15 euro x aantal tickets  + 2 euro verzendingskost

Rekening nummer = BE91 0018 0487 6976 BIC: GEBABEBB

Naam = VOF Coltrane, Zandstraat 288, 8200 Sint Andries

Mededeling = "Maand(en), aantal personen en naam en adres
!BVB.: u wilt in oktober komen met 2 personen. U schrijft €32 over (2x15 + 2euro).
In mededeling plaatst u: Comedy oktober Jan Jansens Kerkstraat 1 8000 Brugge
!

Wij sturen u de tickets dan zo snel mogelijk op. Geef ons na uw overschrijving minimum 1 week de tijd, we hebben geen secretaresse! U mag ons uiteraard ook nog altijd een e-mailtje sturen op info@comptoirdesarts.be met de gegevens van uw overschrijving. De online voorverkoop sluit 1 week voor het evenement af. Vanaf dan zijn er enkel tickets te verkrijgen in het café zelf.

Gezien de grote namen op de affiche, de beperkte plaatsen (80 pers.) én het succes van vorige edities verwachten wij telkens een uitverkochte avond. Wees er dus spoedig bij… Tickets aan de deur zijn mogelijk, maar uiteraard enkel indien de avond nog niet uitverkocht is.


LINE UP COMEDY MONDAYS SEIZOEN 6:7 oktober 2019: Friends Are Magic & Jan Jaap van der Wal


 
Op een frivole, speelse maar krachtig parodische wijze nemen Jason en Eva bekende klanken op de hak en spelen ze tussendoor eigen composities. Ze doen lachen, ontroeren, fronsen, opnieuw lachen, verwonderen en hoe aanstekelijk hun samenspel werkt is al een spektakel op zich. Ondanks de vele podia waar ze ondertussen hun unieke act hebben vertoond, blijft het een charmante eenvoudige constructie: een jongen met een gitaar, een meisje met een pianootje, en lekker naar elkaar toe spelen, meer moet het soms ook niet zijn. Maar wat ze doen, doen ze goed. Want ze mogen het voorprogramma doen van David Galle zijn nieuwe tour. En daarvoor moet je écht goed zijn natuurlijk.
 
Van der Wal werd in Nederland bij het grote publiek bekend toen hij tussen 2001 en 2010 als teamleider bij het satirische nieuwsprogramma “Dit was het nieuws” te zien was. In België werd Jan Jaap bekend door z’n deelname aan “De Slimste Mens Ter Wereld” in 2016. Sinds 2017 is hij één van de vaste juryleden. Vorig jaar nam hij bij “De Ideale Wereld” de rol van vaste presentator over van Otto-Jan Ham. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling “De Nieuwe Belg” kon rekenen op uitverkochte zalen overal waar hij speelde. Hij deed het opnieuw met “Schoon” en nu is het tijd voor z’n derde: III-ième. Hij trakteert ons op zijn visie en bedenkingen, live op ons podium.

 

4 november 2019: Goes & Jeron Dewulf


Goes is een getormenteerde poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Verbergen we niet allemaal liever die kleine, scherpe kantjes? Hij legt ze bloot, weet ze prachtig te relativeren en begeeft zich tussen drama en humor. De moertaal is het Sleins (Sleidinge, O VL), een dialect dat even muzikaal klinkt als Engels of Frans. Hij zet z’n publiek vaak op het verkeerde been en laat lichtvoetige arrangementen botsen met rake (bind)teksten, een contrast dat uitnodigt tot luisteren, met de lach op het gezicht.
 
Jeron Amin Dewulf Leiva is een acteur, improvisator, comedian, bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap impro in Berlijn. Hij leidde al verschillende improvisatiegezelschappen en treedt hiermee regelmatig op in het binnen- en buitenland. Als comedian is hij na “Grom” en “Survival of the Fittest” toe aan zijn derde volavondvoorstelling.
 


 
2 december 2019: Hans Cools & William Boeva Hij won enkele maanden geleden de publieksprijs én de juryprijs van de Commeere Comedy Cup en meteen erna 10de Lunatic Comedy Award nadat ie de zaal inpakte met rake typeringen. Met humor gedoopt in huis-, tuin- en keukenverhalen, met absurde analyses over baby’s, gezinnen en wielertoeristen. En dat met een West-Vlaamse tongval. Een nieuw talent, in het dagelijks leven ingenieur, met al bij al weinig optredens op de teller maar als comedian heb je het of niet, simpel. Hij wil nu vooral spelen, veel spelen. We heten Hans alvast welkom!
 
Boeva komt try-outen voor z’n nieuwe show “Leveren jullie ook aan huis?”.
William Boeva is 30 geworden. Dertig. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer. Er wordt namelijk zoveel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Heb je kinderen? Heb je een extra oplader voor je smartphone? Wat dan met al het leuks dat tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Waarom is Nintendo-merchandise verzamelen opeens voor kinderen? En ja, ik weet ook wel dat die lege pizzadozen buitengezet moeten worden, maar ik heb er een fort mee gebouwd en dat is ook waardevol! William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij. Het leven ligt aan z’n voeten, alles is nog mogelijk! Hoopt hij. Hij is er klaar voor, deze keer gaat hij alle kansen grijpen. En hij gaat iets echt doen, de handen uit de mouwen steken.
Hij heeft maar 1 vraag: “Leveren jullie ook aan huis?”
6 januari 2020: Elias van Dingenen & Gili


 
Comedian-Mentalist Gili (aka Lieven Gheysen) verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow “Iedereen Paranormaal” als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstellingen "CTRL: Alles onder controle" en “Charlatan” wisten volle zalen – van Amsterdam tot Parijs - verward en vol ongeloof naar huis te sturen.
Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.
De media pikt gretig in op de kruistocht die Gili voert jegens allerhande zelfverklaarde paragnosten en helderzienden. Zijn opmerkelijke TV-passages deden heel wat stof opwaaien, niet het minst in de paranormale wereld. Pure oplichting, maar wel van een erg vermakelijke soort.
 


 
3 februari 2020: Dries Heyneman & Gunter Lamoot

 
Dries Heyneman maakte in 2007 de logische stap van psycholoog in de marketing van medische apparatuur naar het cabaret. Met “Ter Bescherming Van De Jeugd” won hij in 2008 het Leids Cabaret Festival en tourde 5 seizoenen lang in Nederland en Vlaanderen. Ondertussen kennen we hem ook als Kurt van ’t winkeltje uit de serie “Bevergem”. Sinds 2012 werkt hij ook achter de schermen en regiseerde hij voorstelling van Han Solo, Piv Huvluv, Freddy De Vadder, … en momenteel werkt hij samen met Wannes Cappelle en Zouzou Ben Chikha voor de reeks “Grond”. De verwachtingen zijn hooggespannen want “VIER” pikte de reeks op én regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah zetten hun schouders onder het project. Maar het podium blijft steeds aanwezig. Afgepeigerd, uitgeperst, leeggezogen, onderbetaald en dodelijk vermoeid keert Dries Heyneman terug naar de roots.
 
Sinds Gunter Lamoot in 2005 de Humo’s Comedy Cup won is hij een vaste waarde in het Vlaamse comedy landschap. Op 2BE kwam hij in 2012 en 2013 met zijn eigen televisieprogramma “Superstaar”. De Oostendse Gentenaar is steeds recht voor de raap en het publiek moet tegen een stootje kunnen. Zijn laconieke, absurde en grofgebekte stijl is voer voor controverse en dat bespeelt ie met graagte. Taboes zijn taboe. Wie denkt dat alle grappen over voortplantingsorganen en uitwerpselen al lang de revue zijn gepasseerd, wordt door Lamoot met de neus op de niet altijd even welriekende feiten geduwd. Minderheden, hoe meelijwekkender hoe liever, worden evenmin ontzien. Net zoals hij zichzelf ook niet ontziet.
 
 


2 maart 2020: Zoe Bizoe & Kamagurka


 
Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zo ook Zoe Bizoe, al is niet meteen duidelijk wat voor vogel ze eigenlijk is. Een stuntelige flamingo met lange benen? Een kip zonder kop? Of een diva met pauwenstreken? Eén ding is zeker: Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Hoe minder ze om het lijf heeft, hoe meer ze haar ware veren laat zien: die van de paradijsvogel, geboren om te verleiden met haar passionele paringsdans.
Zoe Bizoe mixt humor en sensualiteit tot een unieke cocktail. “En soms komen die tepelfloschen los”, wil David Galle eraan toevoegen. Ze verzorgde namelijk het voorprogramma van diens laatste zaalshow en kreeg hiervoor meerdere “pluimen”.
 
Lang voor de hype van de stand up-comedy bracht Kamagurka reeds zijn absurdistische hersenspinsels en teksten op de planken. Hij voelt zich als performer dan ook als een vis in het water. De laatste jaren treedt hij solo op met avondvullende theatershows. Zijn vorige theaterproductie 'Sprook' (een rollercoaster van absurdistische gedachten en -sprongen, een sprook voor volwassenen) werd lovend onthaald. In 2012 werd hij aangesteld als curator van het kunstfestival Kamarama. Comptoir Des Arts maakte daar deel van uit en stelde cartoons tentoon. Ook stand up comedy avonden werden ingericht. Daarmee legde Kamagurka eigenlijk de fundamenten van de nu zo populaire Comedy Mondays.
 
 


6 april 2020: Stijn Verdegem en Karel De Rijcke & Raf Coppens

*CANCELLED* We kijken om dit optreden te verplaatsen naar een latere datum!
 
De aanhoudende vraag naar nieuw en opkomend talent bleef niet ongehoord. Met Stijn Verdegem en Karel De Rijcke staan meteen 2 talenten op het podium.
Naast het proberen opvoeden van kinderen probeert Stijn ook menig man aan het lachen te brengen. Hij maakt deel uit van “The Young Ones” van Steven Mahieu en zijn humor kan omschreven worden als niet persé haha, maar “hey, das goed gevonden!”. Winnaar van de JSK Comedy Cup, publieksprijs Commeere Comedy Cup en halve finalist van Radio 2 Humorklas en ongetwijfeld ook een winnaar van uw hart. Uit diezelfde “Young Ones” komt ook Karel De Rijcke. Hij speelt al jarenlang improvisatietheater en omschrijft zijn humor als “avant-garde absurdisme”. Ja hij houd van grote woorden. Hij is tevens finalist van de Lunatic Comedy Awards.
 
Raf Coppens mogen we tot de grondleggers van de Vlaamse Comedy rekenen en hij is terug waar hij begon: tussen de mensen. Grappen over de actuali­teit en het dagelijkse leven. Kort op de bal en licht bijtend. Geen poëtisch taalge­bruik, geen meningen, geen boodschap, eerder rechttoe, rechtaan. Het leven zoals het is, recht in uw gezicht gegooid. Opgejaagd door de moderne tijd. Om de tien seconden een pointe. Geen andere komiek doet beter. 6 one-liners per minuut, op een uur 360 keer gelachen. Sneller en grappiger dan ooit tevoren.
 


4 mei 2020: Koen Dewulf & Dufraing en De Wit

*ONDER VOORBEHOUD* Afhankelijk van de ontwikkelingen ivm het Covid 19 virus wordt dit optreden ook verschoven naar een latere datum

Koen is geboren in Gent, opgegroeid in Sleidinge en was jaren de ‘komiek van Waarschoot’, maar heeft, sinds kort als uitvalsbasis Eeklo, het kloppende hart van het Meetjesland. Een 'Meetjesman', zoals hij bezingt. In 2007 stond hij – naar eigen zeggen veel te vroeg – in de finale van Humo’s Comedy Cup. Sindsdien ging alles heel snel: van support-act naar headliner en omgekeerd. In 2011 stond hij als finalist op het prestigieuze Parkstadcabaretfestival (NL). In 2013 werd hij tweede op Lunatic Comedy Award. Koen schreef teksten voor De Premiejagers (één), voor de Raadkamer en de Bond Voor Radioterroristen (Radio 2). Hij werkte mee aan En Dan Nu Reclame (2be), presenteerde De jeugd van Overbodig op OP12, trad op in De Bovenste Plank en Zonde van de Zendtijd. Geef hem een micro en hij is een comedian pur sang. Geef hem een gitaar en hij speelt liedjes. Met zijn seventies gezelligheid en niet kwetsende comedy knettert het elke keer. Iedereen voelt zich goed bij Koen Dewulf.
 
We verwijzen in onze beschrijvingen vaak naar de Humo’s Comedy Cup als referentie, wel, deze heren waren de allereerste winnaars! Eind 1996 spelen ze in Theater Playerwater samen in “Fabels van Freek”, een toneelstuk met teksten van Freek De Jonge. Ze raken in de ban van Freeks humor en besluiten een eigen humorshow te schrijven. Op 5 september 1997 gaat hun eerste humorprogramma “ ’t Sniejt “ in première. Met fragmenten uit dit programma winnen ze in maart 1998 Humo’s Comedy Cup. Vrolijk België, een ander komisch duo met Wim Helsen (!) eindigt er tweede. In 1999 staan Wim en Thomas net niet in de finale van het Leids Cabaretfestival in Nederland. De jury oordeelt in het verslag dat zij “te grappig” zijn voor cabaret, een zeer mooi compliment echter voor Dufraing en De Wit.

 

Past eventsTry Out Bas Birker 40 jaar 40 dagen 40 shows
Maandag 27 mei 2019 om 20.30u


Deze show maakt deel uit van de 404040-tournee van Bas Birker.

Dat Bas Birker te vinden is voor een zot plan, dat wisten we al langer. Herinner je zijn optreden voor 2 x 200 man in het Sportpaleis. Of nog zotter: zijn idee om Belg te worden. Dat was pas een queeste, zo bleek uit zijn show 'Je Moeder!'.
Wel, dat was nog niet het toppunt, want nu doet hij '404040'.

Op 11 juni wordt Bas 40 jaar. Dus gaat hij vanaf 1 mei op 40 dagen tijd een volledig nieuwe show schrijven. En élke dag zal hij zijn nieuw materiaal testen voor een publiek. Na 40 try-outs moet de voorstelling klaar zijn en gaat hij in première... in de prestigieuze Bourlaschouwburg in Antwerpen. Deze show wordt meteen ook de dernière, daarna speelt Bas de voorstelling nooit meer.

40 jaar worden heeft een grote symbolische waarde voor Bas. Mozes trok 40 jaar door de woestijn, de vastenperiode tussen carnaval en Pasen duurt 40 dagen en 40 is uiteraard ook de leeftijd waarop mensen je ongevraagd beginnen waarschuwen voor een midlife crisis. Reden genoeg om aan dit zotte experiment te beginnen dus!

LINE UP COMEDY MONDAYS SEIZOEN 5:

1 oktober 2018: Rob Van Oudenhouven & Henk Rijckaert


Rob Vanoudenhoven, wie kent hem niet?  Hij komt vertellen over zijn leven, werk en avonturen. Over altijd ja zeggen en proberen te “overleven”. Over ”Who the fuck is Rob Vanoudenhoven”, waarmee hij zichzelf tegen wil en dank op de kaart heeft gezet in het medialandschap. Over hoe zijn eigen programma, de” XII werken van Vanoudenhoven” zijn leven ondersteboven heeft gehaald. Maar ook hoe mooi en leerrijk die eerste 50 jaren zijn geweest. Hij komt het eindelijk delen, in de zaal, met iedereen.
 
Henk Rijckaert mag zichzelf intussen rekenen tot de club van absolute smaakmakers in de Vlaamse comedy-scene. Hij staat garant voor rake observaties die o zo herkenbaar zijn. Geslaagde imitaties en een zeer groot enthousiasme. Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waarop u moet kloppen als er een storing is. Hij brengt in Comptoir Des Arts zijn allereerste try-out voor zijn nieuwe comedyvoorstelling “Maker” die in januari volgend jaar van start gaat.


5 november 2018: Steven Mahieu & Freddy De Vadder

Steven Mahieu is een stand-upcomedian van de meest zuivere soort. Hij gaat rechtdoor, zonder tralala, met vuur en veel overgave en is messcherp. Hij heeft ondertussen 3 zaalshows gebracht die hopen toprecensies kregen. Na een carrière in de jeugdpsychiatrie, begon deze Gentenaar uit Oostende een kleine 10 jaar geleden met comedy en hij bevestigt sindsdien zijn plaats in het koppeloton van de Vlaamse comedy.
 
Freddy De Vadder heeft een nieuw mikpunt gevonden voor zijn intussen legendarische volkswijsheid: de politiek. Als politici hun vak mogen degraderen tot wansmakelijk toneel mag hij als expert ter zake het omgekeerde doen. Als vanouds zegt hij opnieuw wat iedereen al jaren denkt. Dat lijkt wel het mantra van een politicus, maar uit zijn mond klinkt het  heel wat authentieker. De try-out voor “Freddy For President”, ondertussen reeds zijn 7de zaalshow!


3 december 2018: Joost Van Hyfte & Han en Grietje

Joost Van Hyfte kennen we als uitvinder van “culinaire comedy”. Goedgemutst en smaakmakend!
Zijn recept bestaat o.a. uit 15 gram sfeer en gezelligheid met een snuifje sarcasme. Hij won in 2006 de 123 Comedy Cup en was finalist van Humo’s Comedy Cup. Ondertussen heeft deze crisiskok 3 volavond shows achter de kiezen. Een vaste waarde op Comedy Mondays zoals deze smaakt steeds naar meer. Maaltijd is niet inbegrepen, wel lekkere humor.
 
Han & Grietje vieren hun 20 jarige vriendschap. Ze studeerden samen aan de toneelschool waar 1 theaterkus hen nog steeds in de war brengt. Een vrouw die grappig is, een man die huilt. Alle zekerheden vallen weg, genderneutraal is de nieuwe norm. Powercabaret met humoristische dialogen gebracht aan een verschroeiend tempo met veel kracht en dynamiek. Han Solo is back, niet solo maar volgens de promo wel in een roos pakje…
4 februari 2019: Erhan Demirci & Bas Birker

Erhan Demirci was vorig seizoen de grootste ontdekking want we kenden hem niet.  In zijn stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp. Zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere “life in the ghetto” van Brussel nog in het minst. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem te meer.
 
Bas Birker haat het als men hem omschrijft als sympathieke Hollander! Deze sympathieke Hollander is ondertussen Belg en was vorig seizoen wellicht de meest memorabele. Een ras performer met meer dan 1500 optredens in 10 jaar op de teller. Altijd één brok energie, zo nu en dan op het randje met heel wat improvisatie. Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze wereld: fans van Bas Birker en mensen die hem nog niet live hebben gezien...


4 maart 2019: Vinylvreter / 20 jaar Piv Huvluv

Piv Huvluv draait dubbel op maandag 4 maart in Comptoir Des Arts. In de eerste helft schetst hij zijn muzikale ontwikkeling aan de hand van een karrenvracht vinyl uit zijn indrukwekkende platenkast. Een berg platenhoezen passeert de revue. Markante verhalen, maffe anekdotes en warme herinneringen die heel wat mensen doen mijmeren. Na de pauze is het feest want deze pionier van de Vlaamse stand-up comedy viert 20 jaar stand-up. The best of Piv!


1 april 2019: Seppe Toremans & Ygor uit Poperinge

Seppe Toremans is NIET de persoon waarmee je in een lift wil zitten.  Want hij zou waarschijnlijk met een vreemde lach op z'n gezicht naast je komen staan en je aanstaren met die rare puilogen van hem. Met zijn hilarische vreemde absurditeiten krijgt hij moeiteloos iedere zaal plat. Hij is één van de creatieve breinen achter “Wat Als” en “Hoe zal ik het zeggen”. Hij was finalist van Humo’s Comedy Cup  2001, 2005 en verloor in 2012 van William Boeva.
 
Ygor uit Poperinge is het alter ego van een absurdistisch beulentype op blote voeten en met een vreemde boebel onder z'n beulenkap. Hij omschrijft zichzelf als kleine mooie man met korte beentjes. Hij is zonder twijfel de droogste komiek uit Vlaanderen en is aan zijn 3de passage in Comedy Mondays toe.


6 mei 2019: Moppentrommel met David Galle, Mugge van Brugge en Jens Dendoncker

Om het seizoen af te sluiten kwam David Galle met iets origineels op de proppen: 3 comedians samen op het podium die hun beste moppen vertellen, op een manier dat enkel professionals dit kunnen. Verwacht een hoog tempo met veel munitie, we sluiten af met een knaller.

Jens Dendoncker is waarschijnlijk de stand-upper met de hoogste aaibaarheidsfactor. Na het winnen van Humo’s Comedy Cup in 2016 is z’n carrière in een ferme stroomversnelling geraakt. Bij zijn vorige deelname aan Comedy Mondays vroegen heel wat mensen nog: “Jens wie?” Ondertussen weet iedereen het.
 
Mugge van Brugge is ons meest bekende grafdelver. Morbide humor kent hij als de beste. Hij praat graag over het “leven” op een kerkhof en is op onze Moppentrommel de grappigste en enige Bruggeling.
 
David Galle is een druk bezette en graag geziene stand-up comedian. Als bezieler en MC van de populaire Comedy Mondays heeft hij de status van onsterfelijkheid reeds bereikt. Als bijverdienste maakt hij ook naam met z’n zaalshows waarvan zijn meest recentste “Erover” een gigantisch succes is. Hij kan als geen andere de meest dagdagelijkse dingen in vraag stellen. Hij doet dit op de meest geniale, slimme en tevens simpelste manier.

DOOR AFZEGGING VAN JENS DENDONCKER WERD DIT EVENEMENT GECANCELLED.
TICKETS KUNNEN GERUILD WORDEN VOOR BAS BIRKER OF TERUGBETAALD WORDEN.
KOM HIERVOOR LANGS OF CONTACTEER ONS VOOR 10 JUNI 2019 AUB.


VOOR ZOVER WIJ WETEN WERDEN ALLE TICKETS TERUGBETAALD OF GETRANSFEREERD NAAR DE EXTRA SHOW VAN BAS BIRKER.
INDIEN U NAGELATEN HEBT UW TICKET(S) BINNEN TE BRENGEN WERD UW TICKET DOORGEGEVEN NAAR DE ARTIESTEN.
COMPTOIR DES ARTS HEEFT GEEN FINANCIEEL VOORDEEL AAN DE TICKET OPBRENGSTEN EN KAN BIJGEVOLG VANAF HEDEN GEEN TICKETS MEER TERUG BETALEN.

MET DANK VOOR UW BEGRIP,
COMPTOIR DES ARTS

 

COMEDY MONDAYS SEIZOEN 4: 


2 oktober 2017: Han Solo & Ygor uit Poperinge

6 november 2017: Jens Dendoncker & Kamagurka

4 december 2017: Bas Birker & Erhan Demirci

5 februari 2018: William Boeva & Iwein Segers

5 maart 2018: Kjen Descheemaecker & Piet De Praitere

2 april 2018: The Lunatics

7 mei 2018: Veerle Malschaert & Ralf Jennes

Ger Staunton (Ir)


Tuesday March 20th at 9pm

Ger Staunton has been regularly headlining comedy clubs throughout the UK, Ireland and Europe and during this, his upcoming 7-city tour, the Comptoir Des Arts will host his first ever performance in Bruges. Yes, this comedy show will be an English speaking event.

For tickets visit Comptoir Des Arts to get on the guestlist (8 euro) or online Eventbrite
www.gerstaunton.com/bruges

“Incredibly funny" - The Examiner
“One of the best comedy writers in Ireland” - The International Comedy Club
"Weaving stories in the true tradition of Irish comedy, Outstanding” - Cosmic Comedy, Berlin
“Confident storytelling and meticulous joke structure. Among the finest joke-writers in the country” - Roisin Dubh Comedy

Doors open 8pm, close at 11 pm. Show at 9pm. Tickets presale: 8 euro, on the door: 10 euroLate Night Comedy: DAVID GALLE

Vrijdag 14 juli 2017 om 22.30u

“Onze” David staat deze zomer 15 jaar op de planken en zijn acts geraken stilaan in de puberteit.
Als druk bezette en graag geziene stand up comedian - maar vooral als MC van de populaire Comedy Mondays – heeft hij de status van onsterfelijkheid bereikt. Voor de gelegenheid (en in afwachting van Comedy Monday Seizoen 4) brengt hij een “funniest, greatest best of hits” van zijn carrière in een “late night” editie van stand up comedy in Comptoir Des Arts. Gedurende de voorbije 3 seizoenen vraagt het publiek 1 ding: meer van David! U krijgt een overdosis Galle, met een niet goed geen geld terug garantie! Het voorprogramma is in handen van John “Bobo” Bollenberg, een vaste klant van de Comedy Mondays en een aanstormend jong talent van 60 jaar.

Deuren open om 21u, aanvang 22.30u. Tickets 14 euro.

 

LINE UP COMEDY MONDAYS SEIZOEN 3:
5 september 2016: Joost Van Hyfte & Chris Vander Ende

3 oktober 2016: Lukas Lelie & Piet de Praitere
7 november 2016: Henk Rijckaert & Gili
5 december 2016: Nigel Williams & Bert Kruismans
9 januari 2017: Steven Gabriëls & Koen Dewulf
6 februari 2017: Thomas Smith & Jan-Bart De Muelenaere
6 maart 2017: Bert Gabriëls & Arbi El Ayachi
3 april 2017 Seppe Toremans & Raf Coppens

Comedy Mondays seizoen 2!
 

Maandag 7 september 2015: DOMIEN VLOEBERGHS & FREDDY DE VADDER

Maandag 5 oktober 2015: SANDER VDV & PHILIPPE GEUBELS

Maandag 2 november 2015: BAS BIRKER & DRIES HEYNEMAN

EXTRA COMEDY MONDAY!! Maandag 30 november 2015: STEVEN GOEGEBEUR


Als Steven Goegebeur het podium opstapt begint hij te stralen. Hij bekijkt de alledaagse wereld door zijn eigen, niet-alledaagse bril. Steven is een publieksspeler: interactie met de toeschouwers is voor hem vanzelfsprekend. Samen met het publiek maakt hij er keer op keer een onvergetelijke avond van. Zijn motto: ‘Iedereen moet na mijn comedyshow opgelucht, vrolijk, blij en met pijnlijke buikspieren van het lachen naar huis gaan.’ Volgens Steven zou een goede comedyshow door de ziekenkas moeten terugbetaald worden.

De Geknipte Man

‘De geknipte man’, de eerste avondvullende show van Steven, is meteen een kennismaking met de comedian Steven Goegebeur. Wie is hij? Wat doet hij? Wat frustreert hem? Wat maakt hem blij? Is hij juist naar de kapper geweest? Of naar een uroloog? Kortom: Waarom is Steven Goegebeur ‘De geknipte man!’?

Een staaltje stand-up comedy van de bovenste plank met een razend tempo en boordevol verknipte situaties. De betrokkenheid van het publiek is groot, zijn interacties steeds snel en hilarisch. Steven bewijst met deze show niet alleen dat hij bij de top in Vlaanderen hoort, met zijn unieke en toegankelijke stijl zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot één van de meest populaire comedians van het land.Maandag 7 december 2015: PREUTELEUTE

Maandag 11 januari 2016: STEVEN MAHIEU & JEROEN LEENDERS

Maandag 1 februari 2016: JENS DENDONCKER & ARNOUT VAN DEN BOSSCHE

Maandag 7 maart 2016: DE MUGGE VAN BRUGGE & VEERLE MALSCHAERT

Maandag 4 april 2016: BART VANTIEGHEM & WILLIAM BOEVA

Maandag 2 mei 2016: MICHAEL VAN PEEL & JERON DEWULF
 

Maandag 27 juli 2015 om 20.30u: BART VANTIEGHEM & PIV HUVLUV


Naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van Comptoir Des Arts een extra avondje stand up comedy in onze gekende formule.
Tickets mogelijk aan de deur: 12 euro (Malheur 6° of frisdrank inbegrepen).
Gastheer en MC is zoals steeds David Galle en hij vond zijn gasten voor de gelegenheid in onze eigen streek.

U kent Bruggeling Bart Vantieghem als cartoonist en illustrator. Hij gaat er prat op dat hij bij die tekeningen geen enkel taboe uit de weg gaat. Ook op het podium schuwt hij geen controverse, hij vertelt over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière bij de rijkswacht en zijn homofobe pépé. Doorspekt met hilarische liedjes over Veronique Decock en Freddy The Fat Ass Bastard. Zijn humor is hard, stout en grappig.
Bart Vantieghem won de Kempische Comedy Cup 2009, de Commeere Comedy Cup 2011 en werd hardhandig buitengegooid op de laatste editie van de Comedy Casino Cup op Canvas.

Uit Oostende komt Piv Huvluv, een rots in de branding van ons comedyland. Zijn comedy loopbaan is ronduit indrukwekkend en lachwekkend tegelijk. 7 reeksen Comedy Casino, Stand-Up 4 Kids, Speeltijd en Achter De Tralies, om er maar enkele te noemen.
U kent hem ook als agent Goutry uit "Eigen Kweek".
Vanzelfsprekend zijn de onmisbare ingrediënten van Pivs humorcocktail: persoonsgebonden verhalen, herkenbare situaties, heel wat nostalgie en een hoop luchtige flauwekul en onzin als toemaatje...

Comedy Mondays (seizoen 1)

 

Maandag 6 oktober 2014: JEZUS & PIET DE PRAITERE

Maandag 3 november 2014: MICHAEL VAN PEEL & HENK RIJCKAERT

Maandag 1 december 2014: MYSTERY GUEST!

Maandag 5 januari 2015: YGOR & BERT GABRIELS

Maandag 2 februari 2015: GUNTER LAMOOT & JEROEN LEENDERS

Maandag 2 maart 2015: HAN SOLO & SEPPE TOREMANS

Maandag 6 april 2015: JAN-BART DE MUELENARE & THOMAS SMITH

Maandag 4 mei 2015: JOOST VAN HYFTE & KAMAGURKA

  

Kamarama: Stand up comedyIn het kader van Kamarama kunt u in Comptoir Des Arts terecht voor een reeks unieke stand up comedy avonden.
MC is niemand minder dan Kamagurka, hij stelt de gasten in hoogsteigen persoon aan u voor.

Het betreft nieuw werk van telkens grote namen in een intiem kader van max 80 personen.
De prijs werd opzettelijk laag gehouden, wees er snel bij!


Donderdag 31 mei 2012: KEES VAN KOTEN

Donderdag 14 juni 2012: YGOR

Donderdag 21 juni 2012: WIM HELSEN

Donderdag 5 juli 2012: BERT GABRIELS

Donderdag 12 juli 2012: 
VITALSKI & IWEIN SEGERS


Voor tickets kunt u het beste terecht bij In&Uit Brugge in het concertgebouw. Tickets € 9,-.

bekijk de docu hier : http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/erikamarama