comptoir des arts brugge

. jazz bar brugge

 

art paintings

comptoir des arts live music

 

 

 

 

David Galle

David Galle
 

Comedy Mondays seizoen 4


INFO EN RESERVATIE

Wat?        
      
Comedy Mondays is een project waarbij David Galle comedy artiesten inviteert voor een avondje Stand Up Comedy op café. De intieme sfeer en beperkt aantal plaatsen maken hiervan een unieke beleving. Na het succes van vorige seizoenen is Comedy Mondays 3 een logisch vervolg.

 
Wanneer?
     
Elke 1ste maandag van de maand (met uitzondering van januari 2018), Deuren open om 19u, aanvang show om 20u30. Van oktober 2017 t.e.m. mei 2018.
Er zijn geen genummerde plaatsen. Zak tijdig af naar Comptoir Des Arts voor uw favoriete plekje! Er zijn niet genoeg zitplaatsen voor iedereen. Wegens plaatsgebrek zijn er een 20tal staanplaatsen.


Wie?   
          
David Galle stelde de affiche samen en is Master Of Ceremony van de Comedy Mondays.  Hij verwelkomt telkens het publiek en zorgt ervoor dat de comedians in een lekker warm badje van mensen hun ding kunnen doen. 


Prijs?

14 euro per voorstelling. Met 1 Malheur 6° inbegrepen of Pepsi, Pepsi Max, 7UP.
Mensen die erom komen in Comptoir Des Arts krijgen voorrang op de online verkoop, omwille van praktische redenen.


Hoe?

Tickets kunnen ter plaatste in Comptoir Des Arts of via overschrijving gekocht worden!
Ter plaatste krijgt u de tickets direct mee.

Via overschrijving sturen we ze u op, samen met de drankbonnen, per post. (+€2 verzendingskost)

Overschrijven doet u als volgt (Opgepast! Nieuw rekeningnummer!):

Bedrag = 14 euro x het aantal personen + 2 euro verzendingskost

Rekening nummer = BE91 0018 0487 6976 BIC: GEBABEBB

Naam = VOF Coltrane, Zandstraat 288, 8200 Sint Andries

Mededeling = "Maand(en), aantal personen en naam en adres
!BVB.: u wilt in oktober komen met 2 personen. U schrijft €30 over (2x14 + 2euro).
In mededeling plaatst u: Comedy oktober Jan Jansens Kerkstraat 1 8000 Brugge!

Wij sturen u de tickets dan zo snel mogelijk op. Geef ons na uw overschrijving minimum 1 week de tijd, we hebben geen secretaresse! U mag ons uiteraard ook nog altijd een e-mailtje sturen op info@comptoirdesarts.be met de gegevens van uw overschrijving.


Gezien de grote namen op de affiche, de beperkte plaatsen (80 pers.) én het succes van vorige edities verwachten wij telkens een uitverkochte avond. Wees er dus spoedig bij… Tickets aan de deur zijn mogelijk, maar uiteraard enkel indien de avond nog niet uitverkocht is.

David Galle stelde de affiche samen en is Master Of Ceremony van de Comedy Mondays. Hij verwelkomt telkens het publiek en zorgt ervoor dat de comedians in een lekker warm badje van mensen hun ding kunnen doen.LINE UP COMEDY MONDAYS SEIZOEN 4: 

2 oktober 2017: Han Solo & Ygor uit Poperinge
Han Solo


2007
Han Coucke creëert de eerste extreem-rechtse stand-up comedian van Vlaanderen: Han solo.
Zijn eerste deelname aan Humo’s Comedy Cup levert hem een finaleplaats, een Youtube-hit en 3 TV verschijningen op (Jim TV).

2008
Han solo gaat in première met “Racist”.


2013 -2015
Han solo maakte reeds 2 volavondshows! Moet Han solo daarvoor bedankt worden? In principe niet. Maar hij zou het wel appreciëren… Daarom maakt hij nog een 3de show. In “Han solo bedankt” krijgt het publiek de ultieme kans om Han solo te bedanken voor zijn jarenlange maatschappelijke inzet.

2015 -2016
In zijn nieuwe show KLOENKE deelt Han solo stevige klappen uit... maar moet hij zelf ook slagen incasseren. Maar toch blijft Han Solo terugvechten. Nu de Islamitische Staat, de Kuringse Kleurenwies Ka- meraden en andere radicale hobbyclubjes de wereld bedreigen, is Han Solo actueler dan ooit. En noodzakelijk! Hij is de stekende aambei in de reet van alles wat conservatief, extreem en naïef is. Ongemakkelijk – pijnlijk zelfs – maar altijd grappig. Humor met inhoud, diepgang, dubbele bodems en liters zalf.

2017-2018
Try-out en premiere van z’n nieuwste show!


Ygor van Poperinge

Ygor is een man van middelbare leeftijd. Hij woont en werkt in de zuid West-Vlaamse provinciestad Poperinge. Ondanks z’n variabele gestalte (Ygors lichaamslengte varieert tussen de schofthoogte van een pony en die van een gnoe) heeft hij een bijzonder groot hart voor alles wat leeft.
Van inheemse aardperen, over exotische halfapen, tot ver voorbij de wildste carnivoren van de toendra: alles en iedereen krijgt een plekje in het hart van Ygor (de man met de variabele leeftijd). Naast z’n warme inborst, heeft hij ook een eigen wil en een neus voor… ja, voor allerhande geuren.

Meer info op www.ygoruitpoperinge.be6 november 2017: Jens Dendoncker & KamagurkaJens Dendoncker

Jens Dendoncker wint Humo’s Comedy Cup 2016!

Met daarmee maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te bestormen. Door mening jurylid en comedyfan geprezen vanwege zijn 'hoge aaibaarheidsfactor' en 'geloofwaardig, ijzersterk spel' brengt hij niet alleen zijn enthousiaste persoonlijkheid maar ook zijn beste grappen mee naar de podia.


Kamagurka

Kamagurka (Luc Zeebroek) werd in 1956 aan de Belgische kust geboren. Hij studeerde aan het KASK in Gent maar stopte daarmee vòòr zijn eindexamen. Hij begon te werken als cartoonist bij HUMO en vergaarde daar vlug roem mee. Kamagurka publiceert in verscheidene tijdschriften en kranten van Nederland, Frankrijk, UK, Duitsland, Oostenrijk, USA en vele andere.

Hij deed verschillende shows op de Belgische en Nederlandse televisie, had een radioshow samen met Herr Seele (zijn levenslange metgezel) op Studio Brussel, en treedt het ganse jaar door op in Nederland en België. Hij schreef ook een kindersprookje en twee toneelstukken die werden opgevoerd bij NTG te Gent. Kamagurka heeft meer dan 25 stripboeken uitgebracht, van Bert en Bobje tot Cowboy Henk. Als schilder heeft hij ook reeds geëxposeerd in verscheidene galerijen en musea in Nederland,België en Duitsland.

Momenteel is hij bezig met try-outs voor zijn nieuwe voorstelling, #HAHAHA

Meer info op www.kamagurka.com4 december 2017: Bas Birker & Erhan DemirciBas Birker


Bas Birker - ook gekend als de beste MC van de Lage Landen - is een echte stand-up comedian pur sang. In de afgelopen 10 jaar speelde hij meer dan 1500 shows in Nederland & België en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin. Soms als act, soms als MC, maar altijd 1 brok energie. Zo nu en dan op het randje, regelmatig improviserend, nooit kwetsend.

Sinds 2013 timmert Bas met succes aan een eigen solocarrière. Met rauwe stand-up comedy in een intieme setting terug naar comedy zoals het is bedoeld. Een man, een microfoon en heel veel grappen.

Als er comedy was, was Bas er. En als Bas er nog nooit is geweest, dan was er geen comedy.

Naast zijn werk op het podium is Birker ook actief als schrijver voor verschillende televisieprogramma’s en heeft hij zijn eigen Comedy Academy waarin hij jong comedytalent begeleidt. Alles daarover vind je op www.comedyacademy.be

Meer info op www.basbirker.nl


Erhan Demirci


Erhan Demirci werd op 14 januari 1983 geboren in het verre Beringen. Samen met zijn broers en zussen groeide hij op in het Limburgse Ham.

Erhan wandelt, op zijn gekende manier, door zijn schooljaren en gaat studeren in Brussel. Hij krijgt de smaak te pakken en volgt verdere opleidingen in Gent en New York. Tijdens zijn studentenjaren begint hij al te experimenteren met comedy. Zijn finaleplaats op de Culture Comedy Award 2009 én de juryprijs van de 123 Comedy Award 2010 maakte van hem een grote belofte binnen het Vlaamse comedyland. “Van deze man gaan we nog horen” opperde De Standaard en Erhan loste die verwachting meteen in.
De voorbije jaren toerde hij met het comedycollectief Hakims of Comedy en deed zo menig cultureel centrum in zowel Vlaanderen als Nederland aan. Nadien speelde hij 3 seizoenen lang het voorprogramma van 'Han solo bedankt!'. In zijn eigen stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp - zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere “life in the ghetto” van Brussel nog in het minst. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem te meer.

Meer info op www.erhandemirci.be5 februari 2018: William Boeva & Iwein SegersWilliam Boeva


Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Via ‘Get up, stand up’, een initiatief dat jonge comedians in de schijnwerpers plaatst, schaafde hij zijn eerste grappen bij om nog geen jaar later moeiteloos de 123 Comedy Award op zak te steken. Ook in 2010 werd William publiekslieveling op de Culture Comedy Award én maakte de Wablieft? tent op Pukkelpop kennis met deze kleinste man in comedyland.

Sindsdien is William Boeva een graag geziene gast in diverse line-up programma’s binnen het clubcircuit. Via het multiculturele comedyproject ‘Hakims of Comedy’ belandde hij in 2011 voor het eerst op de podia van diverse culturele centra en kreeg er intensieve coaching van Han Coucke –regisseur van oa. Philippe Geubels. Een uitgebreide theatertournee als voorprogramma van Coucke’s typetje Han solo volgde (“Multikul”) en inmiddels werken ze samen aan Boeva’s allereerste avondvullende comedyshow.

Een jaar voor de première (februari 2014) van deze avondvullende show wint William Boeva Humo’s Comedy Cup.
Met een mond groter dan ’s mans gestalte geeft William Boeva als een ware stand-upper zijn klare kijk op de wereld. Hij wil dat de mensen zijn ‘soort’ leren kennen, want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…


Iwein Segers

Het venijn zit ‘em in de staart. Net wanneer niemand het nog verwacht is Iweintje Segers daar terug met zijn derde Comedy voorstelling.
Iwein begon als opvallende ‘tragisch komiek’ in de Comedy Casino Cup 2007 Waar hij in de finale zat met kompanen Philippe Geubels en Xander Derijcke. Daarna volgde de Publieksprijs op het prestigieuze Leids Cabaretfestival in 2008.

Zijn eerste voorstelling ’25 jaar Iwein Segers’ liet een unieke stem horen in het steeds groeiende comedy circuit.

Iwein dook op in MLF! en Expeditie Robinson VIPS en in 2011 was er ‘de comeback van Iwein Segers’ zijn tweede avondvullende voorstelling.
Er volgden enkele zijstapjes naar muziek (familie Segers) en gesmaakte verschijningen als acteur in ‘Tot Altijd’, ‘Traumland’, Deadline 14/10, Vermist, Los Flamencos…

De voorbije jaar was Iwein de gecontesteerde stem van het tv-format ‘Komen Eten’.5 maart 2018: Kjen Descheemaecker & Piet De PraitereKjen Descheemaecker

Kjen Descheemaecker treedt al 9 jaar op als Devoo Beatbox. Als beatboxer nam hij deel aan verschillende beatbo​xwedstrijden waar hij telkens hoog scoorde. In 2014 won hij de Pitbox Beatboxbattle en in 2016 werd hij de beste Vlaamse Beatboxer.

​Sinds 2014 treedt hij ook op als stand-up comedian. Door de unieke mengelmoes van comedy en beatbox viel hij al snel op in het wereldje. Zijn werk werd in 2016 bekroond met een plaats in de halve finale van de Radio 2 Humorklas.


Piet De Praitere

Alom gekend als Claude Delvoye uit Bevergem, maar Piet de Praitere is ook in Comptoir Des Arts geen onbekende! Hij heeft reeds een paar passages op ons Comedypodium achter de rug.

Voor meer info: scroll es naar beneden of via www.pietdepraitere.be2 april 2018: The LunaticsThe Lunatics Impro Comedy Team


The Lunatic Comedy Club is een van oorsprong Gents improcomedy- en comedycollectief, opgericht op 27 mei 1998. Het collectief stond mee aan de wieg van de stand-upcomedy en het improvisatietheater in Vlaanderen.

Is dat ook een beetje goed, zo improcomedy van The Lunatics? Kom daar vooral zelf over oordelen, maar vele Lunatics en Ex-Lunatics hebben zich alvast bewezen in het comedywereldje. Of wat dacht je van Jonas Geirnaert, Koen De Poorter, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Bart Van Peer, Henk Rijckaert, Dimitri Desmyter, Joost Van Hyfte, Katrien Pierlet, Lucas De Man en radiojournalist Peter Decroubele om er maar enkele te noemen. En dan heb je het vele hier niet vermelde talent nog niet gezien dat wekelijks op een podium te vinden is.

The Lunatics zijn een improcomedy team. Maar wat is dat eigenlijk? Wat doen The Lunatics dan precies?

Met suggesties van het publiek creëren spelers een scène op het podium: kortom de basis van improvisatie. Zo wordt er vaak gevraagd naar een locatie, een voorwerp of een beroep. Er zijn verschillende vormen van improvisatietheater, waar er een duidelijk verschil is tussen short form en long form.
The Lunatics spelen de korte versie waar situaties ontstaan vanuit vooraf bepaalde spelvormen.

Bijvoorbeeld een raadspel waarbij één speler moet raden welke andere personages er bij hem in de scène stappen.

Bij The Lunatics is de comedy van cruciaal belang. Niet alleen moet een verhaal geïmproviseerd worden, liefst volgt er een wending, een twist en een komische noot.

The Lunatics proberen zo veel mogelijk grappig uit de hoek te komen.

Ook al wordt het subgenre improcomedy gezien als theatersport, The Lunatics spelen altijd als een team. Sommige durven wat we doen ook al eens "barpro" te noemen. Ze hebben geen ongelijk.
Er staan meestal 4 spelers op het podium en alles wordt begeleid door een Master of ceremony (MC).7 mei 2018: Veerle Malschaert & Ralf JennesVeerle Malschaert

Na haar geslaagde passage op ons Comedypodium, waar ze haar try-out van “Boegbeeld” speelde, verwelkomen we Veerle terug. Deze pittige dame staat haar vrouw(tje) tussen het voornamelijk mannelijk comedylandschap.

Naar aanleiding van internationale Vrouwendag op 8 maart 2017 kwam Veerle in actie. Met haar campagne ‘V/M (Veerle/Malschaert, Vrouw/Man) met talent’, wou ze samen met ù het glazen plafond doorbreken. Met als slogan ‘Voorbij de geslachten en voor beide geslachten’, wou Veerle zelf niemand discrimineren en iedereen, man én vrouw (en alles wat daar nog tussen zit) uitnodigen om samen met haar feminist te worden. Want feminisme is geen vrouwenzaak, maar een zaak van iedereen.


Ralf Jennes

Ralf maakt al eens iets mee.
Maar heeft altijd z’n mond gehouden. Dacht er het zijne van.
Tot hij hardop begon te denken. En anderen hier om lachten.
Daarom is het tijd, nu. Want het moet gezegd worden.
Niet altijd even fijnzinnig, maar altijd wel zinnig.
Tenminste, toch in zijn hoofd.

Ralf Jennes staat al enkele jaren op kleine en grote comedy podia over heel Vlaanderen als gewaardeerd voorprogramma, MC of in een line-up van klinkende namen als Nigel Williams, Bart Cannaerts, Kamagurka, Wim Helsen, Xander De Rycke, Henk Rijckaert, William Boeva en Thomas Smith. Kortom, het gaat goed.

In zijn aangename, relaxte vertelstijl - maar met een messcherpe mening en vinger-op-de-blauwe-plek-porrende observaties – neemt hij je mee langs 101 plaatsen in zijn hoofd. En dat gaat soms hard. En diep.
Maar wees gerust: hij brengt je weer veilig thuis. Ooit.

Past eventsGer Staunton (Ir)

Tuesday March 20th at 9pm

Ger Staunton has been regularly headlining comedy clubs throughout the UK, Ireland and Europe and during this, his upcoming 7-city tour, the Comptoir Des Arts will host his first ever performance in Bruges. Yes, this comedy show will be an English speaking event.

For tickets visit Comptoir Des Arts to get on the guestlist (8 euro) or online Eventbrite
www.gerstaunton.com/bruges

“Incredibly funny" - The Examiner
“One of the best comedy writers in Ireland” - The International Comedy Club
"Weaving stories in the true tradition of Irish comedy, Outstanding” - Cosmic Comedy, Berlin
“Confident storytelling and meticulous joke structure. Among the finest joke-writers in the country” - Roisin Dubh Comedy

Doors open 8pm, close at 11 pm. Show at 9pm. Tickets presale: 8 euro, on the door: 10 euroLate Night Comedy: DAVID GALLE

Vrijdag 14 juli 2017 om 22.30u

“Onze” David staat deze zomer 15 jaar op de planken en zijn acts geraken stilaan in de puberteit.
Als druk bezette en graag geziene stand up comedian - maar vooral als MC van de populaire Comedy Mondays – heeft hij de status van onsterfelijkheid bereikt. Voor de gelegenheid (en in afwachting van Comedy Monday Seizoen 4) brengt hij een “funniest, greatest best of hits” van zijn carrière in een “late night” editie van stand up comedy in Comptoir Des Arts. Gedurende de voorbije 3 seizoenen vraagt het publiek 1 ding: meer van David! U krijgt een overdosis Galle, met een niet goed geen geld terug garantie! Het voorprogramma is in handen van John “Bobo” Bollenberg, een vaste klant van de Comedy Mondays en een aanstormend jong talent van 60 jaar.

Deuren open om 21u, aanvang 22.30u. Tickets 14 euro.


LINE UP COMEDY MONDAYS SEIZOEN 3:

5 september 2016: Joost Van Hyfte & Chris Vander Ende

Joost Van Hyfte is na Eddy Wally de bekendste persoon in de streek rond Zelzate.  En een even extravagante ondernemer.  Met zijn twee culinaire shows ‘Kok’ en ‘Gastroseksueel’ oogste hij lovende kritieken.  Als ex-restauranthouder kan hij als geen ander de mensen entertainen en met het publiek lullen. 

Hij behoorde tot de creatieve denktank van Zonde Van De Zendtijd en werkt geregeld als publiekopwarmer voor verschillende TV-programma’s.  Hij schrijft ook op regelmatige basis een grappige culinaire rubriek in het maandblad ‘Ché’. 


Chris van der Ende is meester in de improvisatie, wat hem berucht heeft gemaakt bij 'ruig publiek'. Met een ongekende snelheid maakt hij niets -en niemand ontziende grappen. Een gemiddelde van 175 volle lachen in 30 minuten maken een show van Chris een ware workout voor de lachspieren.
 
Chris, een Braziliaan die als kind werd geadopteerd door een Hollandse familie uit het kassen-gebied, klom op en werd een van de snelste stand-up comedians van Nederland. Zijn levenswijsheid, doorzettingsvermogen en ongekend snel denkvermogen.


 
3 oktober 2016: Lukas Lelie & Piet de PraiterePiet De Praitere is reeds vele jaren actief in de comedy en toch is hij nog steeds origineler en spitsvondiger dan veel van z’n collega’s die, laten we eerlijk zijn,  zijn kinderen zouden kunnen zijn. Het is een anarchist die de regels aan z’n laars lapt, waardoor z’n shows een mix zijn van facebook statussen, getokkel met multimedia en een pak absurde hersenkronkels.  

Na ondertussen 7 avondvullende shows en een curriculum op radio en tv dat te lang zou duren om op te lijsten (VPRO, Canvas, VT4, Studio Brussel, …)  is hij nog steeds de revelatie op veel podia. U kent hem waarschijnlijk vooral van z'n glansrol als Claude in de serie "Bevergem"


Lukas Lelie's stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten. Hij beschrijft de triestige staat van zijn leven en onbegrip tegenover de wereld rond hem.
n februari 2014 won Lukas Lelie de Culture Comedy Award. Hij kreeg de elfde juryprijs voor het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België en mocht zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen.
 
Ook de Humo's Comedy Cup mag Lukas intussen op zijn naam schrijven. In december 2014 nam hij het in de finale op tegen Onno Lolkema en Kamal Kharmach.


7 november 2016: Henk Rijckaert & Gili


Wie Henk Rijckaert alleen maar kent van het humoristische tv-programma Zonde Van De Zendtijd op Canvas, moet dringend eens naar één van z’n shows gaan kijken. 

Henk Rijckaert heeft iets met liedjes die aan de binnenkant van je hoofd blijven plakken.
In ons eerste seizoen, bracht Henk z'n try out van z'n show "De Fun, De Hits" en ik denk dat ik voor alle aanwezigen toen mag spreken dat sidekick "vuilbekje" nog steeds in ons hoofd zit :-)


Comedian-Mentalist* Gili (aka Lieven Gheysen) verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow “Iedereen Paranormaal” als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling "CTRL: Alles onder controle" wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen.
Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.
In januari 2017 gaat Gili in première met zijn nieuwe zaalshow: "Charlatan". In deze show laat Gili zijn "evil twin" volledig los. Hij zet zijn "gaven" op scherp om bewust zijn "slechte ik" te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan. 
 
Verwerpelijk zegt u?
Inderdaad, maar wreed plezant!
* Een mentalist is iemand die met behulp van zijn vijf zintuigen de illusie van een zesde zintuig weet op te wekken. Een mentalist "faket" m.a.w. paranormale gaven...5 december 2016: Nigel Williams & Bert KruismansNigel Williams groeide op in een van de beruchte council estates rond Bristol, een havenstad in het westen van Engeland.
In 2000 wint hij Humo’s Comedy Cup en begint hij voltijds aan comedy te doen.
Nigel is een graag geziene gast op radio en tv: Fans of Flanders (OP 12, Canvas), Comedy Casino (Canvas), Comedy Casino Cup (Canvas), Het Besluit (Canvas en Radio 1), Volt (TV Een), De Rechters (Canvas), Bromberen (Radio 1), Leef Lang (Radio 1) en De Raadkamer (Radio 2).
www.nigelwilliams.be

Bert Kruismans begon zijn carriere als redacteur en presentator bij Studio Brussel, Donna en de VRT-Nachtradio.
In '97 stond hij mee aan de wieg van 'The Comedy Circus', het allereerste Vlaamse standupcomedy-collectief.
Bij de Vlaamse tv-kijker staat hij vooral bekend als de allerslimste mens ter wereld. Zeven jaar lang was hij ook een vaste waarde in 'De Rechtvaardige Rechters' op Canvas. Ook in het franse landsdeel, erkent men het komische talent van Kruismans.
Maar het meest iconische aan Bert Kruismans zal ongetwijfeld z'n snor zijn.
www.kruismans.com


9 januari 2017: Steven Gabriëls & Koen Dewulf
OPGELET!
2de maandag van de maand!

Steven Gabriels groeide op in het laatste huis van een doodlopende straat in de buurt van Antwerpen. In zo'n geval kan je twee dingen doen: je dagen doorbrengen met intens uit het raam staren in de hoop af en toe iemand te zien die zich van straat vergist heeft. Of je kan beslissen de deur uit te gaan, een podium te zoeken en de mensen te vertellen van wat je allemaal gezien en bedacht hebt, daar bij dat raam.
Het is het tweede geworden.

Steven Gabriels begon z'n comedycarrière in december 2005.
In 2006 haalde hij de finale van de Culture Comedy Award.
In 2007 haalde hij de halve finale van het Camerettenfestival, één van de toonaangevende cabaret/comedywedstrijden in Nederland.
In 2009 was hij finalist van de Comedy Casino Cup op Canvas.
Zijn eerste avondvullende voorstelling ROOFING ging in première in het Fakkeltheater in Antwerpen op 13 november 2009 en werd in de pers op lovende kritieken onthaald.
Momenteel werkt hij aan z'n tweede avondvullende voorstelling die de titel KASSEI! zal dragen en waarin een antwoord gezocht wordt op de vraag: Ik ben 42 en ik heb nooit Parijs-Roubaix gewonnen. Hoe komt dat?

Koen Dewulf is geboren in Gent, opgegroeid in Sleidinge en was jaren de ‘komiek van Waarschoot’, maar heeft, zoals het een echte Meetjeslander betaamd, sinds kort als uitvalsbasis Eeklo, het kloppende hart van het Meetjesland.
In 2007 stond hij – naar eigen zeggen veel te vroeg – reeds in de finale van Humo’s Comedy Cup en sindsdien draait hij mee als – als het moet en mag – headlinenende comedian, als ‘master of ceremony’ of als voorprogramma.

Geef hem enkel een micro en hij is een comedian pur sang, geef hem een gitaar en hij speelt liedjes, geef hem 4 vrouwen en hij richt een covergroepke (Kalafonia) op.

Een van de weinige comedians die door zijn sympathieke, niet kwetsende en herkenbare humor ook geschikt is om comedy te brengen voor het verenigingsleven” (Steven Goegebuer)

” Zelfs kabouters, elfen en hoogpotige waadvogels hangen aan z’n lippen als Koen zich in het vertelharnas hijst en de bühne bestijgt.” (YGOR)

6 februari 2017: Thomas Smith & Jan-Bart De Muelenaere


Jan-Bart De Muelenaere is een sympathieke West-Vlaamse humorist, scenarist en schrijver voor radio en televisie. Hij behoort tot een van de meest opvallende opkomende comedy-talenten en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van Vlaanderens meest gevraagde comedy en impro MC’s. Met een ontwapenende charme kan hij elk publiek voor zich winnen. Wij verwelkomen Jan-Bart graag voor een 2de keer op ons podium!


Thomas Smith is een stand-up comedian “pur sang” met Britse roots, maar vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Smith speelt zowel in het Engels (zijn moedertaal) als in het Nederlands (getint met een licht Antwaarps accent). Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup. Thomas Smith is een comedian die het flegma en flow van de pure engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een nederlandstalig equivalent. Observatie, improvistatie, knipoog, waarheid en glijmiddel.
Hij was een vaste waarde in zowat alle producties van Comedy Casino (Canvas),  was MC van de gelijknamige Roadshow en is met zijn eigen materiaal te zien op alle door VRT uitgegeven DVD’s er van. Ook op de 2 Joker Comedy CD’s (ism P-Magazine) is hij één van de centrale comedians. Dit is de 2de maal dat wij hem op onze affiche hebben, hopelijk kan hij deze keer wel komen ;-)
 


6 maart 2017: Bert Gabriëls & Arbi El AyachiBert Gabriels kent u het best als die ene zonder bakkebaarden in het bekroonde 'Zonde Van De Zendtijd' (canvas) of als presentator van het zesde seizoen van Comedy Casino.

Maar wat u niet wist is dat hij ook één van de meest productieve komieken van ons land is.  In het geheim schrijft hij grappen voor andere komieken met meer fans op facebook.  Het is een niet te missen raskomiek met meer moppen dan Hot Marijke DNA aan haar bedsprei. 
Bère! 
3 april 2017 Seppe Toremans & Raf CoppensSeppe Toremans is niet de persoon waarmee je in een lift wil zitten.  Want hij zou waarschijnlijk met een vreemde lach op z'n gezicht naast je komen staan en je aanstaren met die rare puilogen van hem. Met zijn hilarische vreemde absurditeiten krijgt hij moeiteloos iedere zaal plat. 

Seppe Toremans werkt ook mee achter de schermen van verschillende televisieprogramma's.  Zo schreef hij onder andere mee aan het populaire 'Wat Als'.


Raf Coppens draait al zovele jaren mee in het circuit, dat hem voorstellen bijna overbodig wordt! Neem daarom gewoon een kijkje op www.rafcoppens.be


Comedy Mondays seizoen 2!
 

Maandag 7 september 2015: DOMIEN VLOEBERGHS & FREDDY DE VADDER


Domien Vloeberghs mag de spits afbijten in ons 2de seizoen. Dit opkomend talent won de Commeere Comedy Cup 2015 én was ook nog eens de publiekslieveling.


Freddy De Vadder is het alter ego van Bart Vanneste (°1970), die al bijna twintig jaar de grenzen van het Vlaamse comedylandschap aftast (en verlegt).

In 2015 wordt Freddy De Vadder de centrale figuur van de nieuwe Canvas-serie Bevergem, naar het gelijknamige dorp waar de stand-upcomedian neerstrijkt.
In z'n laatste show "Freddy Twijfelt" worstelt hij nog steeds met zijn stijgende succes en de status die daarmee gepaard gaat. Maar uiteindelijk worden we ook nu weer gerustgesteld: een identiteitscrisis kan de vuil- en schuimbekkende toogfilosoof niet uit zijn lood slaan. 


Maandag 5 oktober 2015: SANDER VDV & PHILIPPE GEUBELSPhilippe Geubels' eerste kennismaking met comedy gebeurde wanneer een vriend hem een dvd van de bekende Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen toonde.
Toen Philippe in 2007 deelnam aan de eerste editie van talentenjacht Comedy Casino Cup, uitgezonden op Canvas, brak hij pas helemaal door bij het grote publiek.
Hij heeft reeds 3 zaalshows uit ("Droog", "Hoe moet het nu verder?" en "Made in Belgium")

Ook op televisie werd hij een graag geziene gast.Hij zit o.a. in de jury van "De Slimste Mens" of het panel van "Scheire en de Schepping". een eigen porgramma kon niet uitblijven ("Geubels en de Belgen")Maandag 2 november 2015: BAS BIRKER & DRIES HEYNEMANBas Birker is een echte stand-up comedian pur sang. In de afgelopen 10 jaar speelde hij meer dan 1500 shows in Nederland & Belgie en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin. Soms als act, soms als MC, maar altijd 1 brok energie. Zo nu en dan op het randje, regelmatig improviserend, nooit kwetsend.

Het avondvullend debuut van Bas Birker – ‘Op Weg’ - werd voorjaar 2014 integraal uitgezonden op Canvas. Maar hij was vooral veel live te bewonderen.
Naast zijn werk op het podium is Birker ook actief als schrijver voor verschillende televisieprogramma’s en heeft hij zijn eigen Comedy Academy waarin hij jong comedytalent begeleidt.

meer info : www.basbirker.nl


EXTRA COMEDY MONDAY!! Maandag 30 november 2015: STEVEN GOEGEBEUR


Als Steven Goegebeur het podium opstapt begint hij te stralen. Hij bekijkt de alledaagse wereld door zijn eigen, niet-alledaagse bril. Steven is een publieksspeler: interactie met de toeschouwers is voor hem vanzelfsprekend. Samen met het publiek maakt hij er keer op keer een onvergetelijke avond van. Zijn motto: ‘Iedereen moet na mijn comedyshow opgelucht, vrolijk, blij en met pijnlijke buikspieren van het lachen naar huis gaan.’ Volgens Steven zou een goede comedyshow door de ziekenkas moeten terugbetaald worden.

De Geknipte Man

‘De geknipte man’, de eerste avondvullende show van Steven, is meteen een kennismaking met de comedian Steven Goegebeur. Wie is hij? Wat doet hij? Wat frustreert hem? Wat maakt hem blij? Is hij juist naar de kapper geweest? Of naar een uroloog? Kortom: Waarom is Steven Goegebeur ‘De geknipte man!’?

Een staaltje stand-up comedy van de bovenste plank met een razend tempo en boordevol verknipte situaties. De betrokkenheid van het publiek is groot, zijn interacties steeds snel en hilarisch. Steven bewijst met deze show niet alleen dat hij bij de top in Vlaanderen hoort, met zijn unieke en toegankelijke stijl zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot één van de meest populaire comedians van het land.Maandag 7 december 2015: PREUTELEUTE


Preuteleute ontstond eind juni 2002 naar aanleiding van een klein privaat festival in La Roche. Na enkele succesvolle try-outs in het voorjaar en de zomer van 2003, kwam het Oostendse cabaret-duo terecht in het prille stand-up comedy circuit van Vlaanderen. Beide mannen, Sebastien Dewaele (zang en gitaar) en Tom Vanrijckeghem (keyboards en zang), confronteerden het publiek met hun niet-tot-de-verbeelding-sprekende kostuums en schunnige tot vulgaire sketches en songs.

Eind december 2013 stelden Alain en Ook Alain hun eerste avondvullende theatershow Un-butt-plugged voor. In een uitverkocht Casino-Kursaal van Oostende nam Preuteleute het publiek mee in de zoektocht naar de oorsprong van hun platte retoriek.

In 2015 skipt Preuteleute de zomeroptredens om te werken aan nieuw materiaal. Dit wordt een nieuwe theatershow én een nieuw album. In 2016 wordt het volgende hoofdstuk voorgesteld: Preuteleute Anology...


Maandag 11 januari 2016: STEVEN MAHIEU & JEROEN LEENDERSOPGELET!!! Deze Comedy Monday gaat door de 2de maandag van januari!!!


Na het comfort van 100 zaalshows( "Mahieustueus" en "Maniak") wil Steven Mahieu terug naar de basis van stand-up comedy! Wat dat is? Simpel: een reeks kleine optredens in cafés waar de mensen er bovenop zitten. Plekken waar het speeksel tot op de laatste rij kan geraken. Hou je vanaf najaar 2015 klaar voor een Steven Mahieu ‘zonder filter’: schaamteloos, eerlijk en grappig.

meer info : www.stevenmahieu.beJeroen Leenders is aan z'n 2de passage toe, hier in Comptoir Des Arts en hoplijk niet z'n laatste.
Wij zijn ongelooflijk blij hem terug op ons podium te hebben!
Wat kunnen we verwachten? Een knap staaltje improvisatiewerk en vooral iemand die heel veel plezier beleeft aan z'n stand-up!
Check zeker ook  de "Jeroen Leenders Experience" in " The Joker" (op youtube of op de website www.jeroenleenders.be)
Maandag 1 februari 2016: JENS DENDONCKER & ARNOUT VAN DEN BOSSCHEJens Dendoncker werd ,slechts drie maand na zijn debuut als stand-upper, uitgeroepen tot winnaar van de Radio 2 Humorklas, een wedstrijd waarvan de play-offs en finale live werden uitgezonden in het bejubelde radioprogramma “En Nu Serieus”.
Sindsdien gaat het Jens erg voor de wind; met meer dan 150 optredens in zijn eerste jaar is hij veruit een van de meest productieve en meest gevraagde comedians van zijn generatie.
Jens wist het te schoppen tot halve finalist bij de Humo's Comedy Cup vorig jaar en won de jury -en publieksprijs van de Culture Comedy Award 2015.In 2009 liet de jury van Humo’s Comedy Cup (Urbanus, Guy Mortier en Tom Lenaerts) zich overtuigen door de subtiele en originele humor van Arnout Van den Bossche en bekroonde hem tot winnaar van Humo’s Comedy Cup 2009. Nog datzelfde jaar kaapte hij ook de hoofdprijs weg op het Deltion Cabaret Festival in Nederland.

In 2012 veroverde hij een finaleplaats bij de laatste 3 van het Vara Leids Cabaret Festival , toch wel de moeder der cabaretwedstrijden van Nederland! Tijdens de finalistentournee doorheen heel Nederland maakte hij indruk met zijn programma “De Relatiefluisteraar”.

In Comptoir Des Arts komt hij z'n nieuwe show "Burn Out"  Try-outen.
Maandag 7 maart 2016: DE MUGGE VAN BRUGGE & VEERLE MALSCHAERT
De Mugge van Brugge, grafdelver van beroep, brengt morbide humor doorspekt met zotte oneliners. Grappen over het "leven" op een kerkhof, over zijn zoon en vriendin,.. ze worden allen door de mangel gedraaid. In het Focus WTV programma "Op zoek naar Baziel" streed hij mee voor een podiumplaats & ook Telefacts (VTM) schonk reeds aandacht aan De Mugge in de aflevering "Van grafdelver tot komiek". Ook in Brugge erkent men de Mugge; hij werd in 2012 tweede op de Commeere Comedy Cup.


Het is dan toch gelukt! Er staat eindelijk een  comédienne op ons podium!
Veerle Malschaert is onder het grote publiek beter bekend als "Carla", die roste uit "Flikken.
in 2006 neemt Veerle in een zotte vlaag (zoals ze zelf zegt) deel aan Comedy Casino Cup en neemt ze zo haar eeste stappen in de comedywereld.
Ze heeft reeds drie onewomanshows op haar naam staan nl. "Supermarkt Malschaert" "Soldier of Love" en "Ecodiva". Met deze laatste tourt ze momenteel rond in Vlaanderen.Maandag 4 april 2016: BART VANTIEGHEM & WILLIAM BOEVA

 U kent Bruggeling Bart Vantieghem als cartoonist en illustrator. Hij gaat er prat op dat hij bij die tekeningen geen enkel taboe uit de weg gaat. Ook op het podium schuwt hij geen controverse, hij vertelt over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière bij de rijkswacht en zijn homofobe pépé. Doorspekt met hilarische liedjes over Veronique Decock en Freddy The Fat Ass Bastard. Zijn humor is hard, stout en grappig.
Bart Vantieghem won de Kempische Comedy Cup 2009, de Commeere Comedy Cup 2011 en werd hardhandig buitengegooid op de laatste editie van de Comedy Casino Cup op Canvas.Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.
In 2010 werd William publiekslieveling op de Culture Comedy Award. Sindsdien is William Boeva een graag geziene gast in diverse line-up programma’s binnen het clubcircuit.
Een jaar voor de première (februari 2014) van zijn avondvullende show "Megalomaan" wint William Boeva Humo’s Comedy Cup.

Met een mond groter dan ’s mans gestalte geeft William Boeva als een ware stand-upper zijn klare kijk op de wereld. Hij wil dat de mensen zijn ‘soort’ leren kennen, want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…Maandag 2 mei 2016: MICHAEL VAN PEEL & JERON DEWULF
 Michael Van Peel komt terug!
Deze keer niet met de Try-Out voor z'n eindejaarsconférence en niet voor een gloednieuwe zaalshow maar good old fashion stand up comedy!
Wij verwelkomen hem graag terug op ons podium.


Jeron Dewulf al jaren bekend als acteur en improvisator. Voor televisie improviseerde hij bij de "Geert Hoste's comedy cup" en "Jimpro". Soapliefhebbers kennen hem misschien als "psychiater Marc Dewaele" uit "Familie", comedyliefhebbers als 1 van de "Foute Vrienden".

Hij combineert impro met stand up en speelde in Vlaanderen en Nederland reeds op diverse podia. Verwacht je aan cliché's die je nog nooit zo benaderd zag en hoe je de wereld verbetert met een microfoon.

Maandag 27 juli 2015 om 20.30u: BART VANTIEGHEM & PIV HUVLUV


Naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van Comptoir Des Arts een extra avondje stand up comedy in onze gekende formule.
Tickets mogelijk aan de deur: 12 euro (Malheur 6° of frisdrank inbegrepen).
Gastheer en MC is zoals steeds David Galle en hij vond zijn gasten voor de gelegenheid in onze eigen streek.

U kent Bruggeling Bart Vantieghem als cartoonist en illustrator. Hij gaat er prat op dat hij bij die tekeningen geen enkel taboe uit de weg gaat. Ook op het podium schuwt hij geen controverse, hij vertelt over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière bij de rijkswacht en zijn homofobe pépé. Doorspekt met hilarische liedjes over Veronique Decock en Freddy The Fat Ass Bastard. Zijn humor is hard, stout en grappig.
Bart Vantieghem won de Kempische Comedy Cup 2009, de Commeere Comedy Cup 2011 en werd hardhandig buitengegooid op de laatste editie van de Comedy Casino Cup op Canvas.

Uit Oostende komt Piv Huvluv, een rots in de branding van ons comedyland. Zijn comedy loopbaan is ronduit indrukwekkend en lachwekkend tegelijk. 7 reeksen Comedy Casino, Stand-Up 4 Kids, Speeltijd en Achter De Tralies, om er maar enkele te noemen.
U kent hem ook als agent Goutry uit "Eigen Kweek".
Vanzelfsprekend zijn de onmisbare ingrediënten van Pivs humorcocktail: persoonsgebonden verhalen, herkenbare situaties, heel wat nostalgie en een hoop luchtige flauwekul en onzin als toemaatje...

Comedy Mondays (seizoen 1)

 

Maandag 6 oktober 2014: JEZUS & PIET DE PRAITERE

sold outsold out

Jezus is één van de alter ego’s van Sebastien Dewaele, die u dan weer kent als Steven Welvaert uit de succesreeks ‘Eigen Kweek’ of als Alain, de zanger van de immens populaire Oostendse seksrocksensatie ‘Preuteleute’. 

Hij werd geboren in een stal in Nazareth bij het begin van onze jaarrekening en tourde al vroeg met z'n eerste tryouts. Ondanks de aangroeiende fanbase werd hij op 33-jarige leeftijd gekruisigd door een groep boze Romeinen, maar herrees uit de doden om z'n werk verder te zetten.

Hij trapt de Comedy Mondays af, want hij mag van zijn vader weer niet te lang blijven hangen.

Piet De Praitere is dit jaar 20 jaar actief in de comedy en toch is hij nog steeds origineler en spitsvondiger dan veel van z’n collega’s die, laten we eerlijk zijn,  zijn kinderen zouden kunnen zijn. Het is een anarchist die de regels aan z’n laars lapt, waardoor z’n shows een mix zijn van facebook statussen, getokkel met multimedia en een pak absurde hersenkronkels.  

Na ondertussen 7 avondvullende shows en een curriculum op radio en tv dat te lang zou duren om op te lijsten (VPRO, Canvas, VT4, Studio Brussel, …)  is hij nog steeds de revelatie op veel podia.

Er staat hem eind 2015 een glansrol te wachten in de nieuwe canvasserie ‘Bevergem’, dus het is nu het moment om hem nog eens aan te raken of om er eens aan te ruiken. U kent hem misschien nog als ‘Etienne Met Het Open Verhemelte’ of de vloekende ‘Dikke Gilbert De La Tourette’, op de eerste ‘Comedy Mondays’ is hij helemaal zichzelf. Stijlvol, absurd en onweerstaanbaar grappig.

 

 

Maandag 3 november 2014: MICHAEL VAN PEEL & HENK RIJCKAERT

sold outsold out

Michael Van Peel is een Antwerpse comedian die in 2009 de West-Vlaamse humorwedstrijd Humorologie won.  Sinds 2012 zendt Canvas z’n eindejaarsconferences uit, waardoor de shows van een andere, in Brugge geboren eindejaarsconferencier, gaan verbleken.

Scherper, sneller en relevanter. Deze comedian heeft wél de gazetten gelezen. Het is daarom ook niet meer nodig om uw abonnement op de krant nog langer te betalen.  Na vakman Van Peel weet u perfect wat er is gebeurd dit jaar. 

Michael brengt een deel van de show ‘Van Peel Overleeft 2014’  die op canvas te zien zal zijn rond nieuwjaar. Kom hem dus bekijken in avant premiere!

 

Wie Henk Rijckaert alleen maar kent van het humoristische tv-programma Zonde Van De Zendtijd op Canvas, moet dringend eens naar één van z’n shows gaan kijken. 

Henk Rijckaert heeft iets met liedjes die aan de binnenkant van je hoofd blijven plakken.

In z’n vijfde avondvullende show ‘De Fun, De Hits’ gaat hij resoluut voor de grap én voor muziek. 

Z'n vorige show 'Zwerm' kreeg van De Standaard 4 sterren. Wedden dat deze show is Brugge er 5 waard zal zijn?

 

Maandag 1 december 2014: MYSTERY GUEST!

Deze komiek is een legende en veel van z’n sketches zijn klassiekers geworden met oneliners die iedereen wel al eens heeft nagezegd. Hij heeft eigenlijk geen introductie nodig. Dus geven we er ook geen.

Laat u zich niet graag verrassen? Aan de toog in Comptoir Des Arts kunnen we hem in uw oor fluisteren…

 

 

Maandag 5 januari 2015: YGOR & BERT GABRIELS

Ygor uit Poperinge is het alter ego van absurdistisch beulentype op blote voeten en met een vreemde boebel onder z'n beulenkap. 

Bruggelingen kennen hem nog het best als personage in de facebook-strips van onze eigen cartoonist Bart Vantieghem.

Gewapend met een speelgoedgitaartje wisselt hij hilarische vertellingen af met absurde liedjes. Hij won de Humo’s Comedy Cup in 1999.

 

Bert Gabriels kent u het best als die ene zonder bakkebaarden in het bekroonde 'Zonde Van De Zendtijd' (canvas) of als presentator van het zesde seizoen van Comedy Casino.

Maar wat u niet wist is dat hij ook één van de meest productieve komieken van ons land is.  In het geheim schrijft hij grappen voor andere komieken met meer fans op facebook.  Het is een niet te missen raskomiek met meer moppen dan Hot Marijke DNA aan haar bedsprei. 

Bère!

 

Maandag 2 februari 2015: GUNTER LAMOOT & JEROEN LEENDERS

Gunter Lamoot herbegint met live comedy! Na twee seizoenen van zijn volprezen tv-programma Superstaar sjeest de zowel verguisde als verafgode komiek de planken op met Flinke jongen.
Zal hij in zijn vijfde volavondshow vertellen over zijn nieuwe hond? Zal hij haarfijn uit de doeken doen hoe hij uit liefde voor zijn vrouw die lang beloofde vasectomie met lokale verdoving onderging? Of zal hij ons - we zijn uiteindelijk toch allemaal gewonde dieren - een doekje voor het bloeden in de schoot werpen?
Veel maakt het niet uit, wat telt is dat raskomiek Lamoot opnieuw de puntjes op de bühne zet en langs Brugge passeert om z'n show die in het najaar in première gaat te roderen.


 

Jeroen Leenders is een komiek die een nieuwe wind doet waaien in comedyland.

Hij trekt zich geen reet aan van wat mag of moet op het podium en heeft vooral een grote liefde voor comedy. Hij kan als geen ander verwoorden wat hij denkt en heeft een improvisatietalent waar de meeste andere komieken nog een puntje aan kunnen zuigen. Omdat hij z’n gedachten de vrije loop laat zijn geen twee shows dezelfde.  Het is dan ook keer op keer een belevenis. 

Door zijn aparte stijl en zijn overwinning op het Leids Cabaret Festival werd hij als enige Vlaming in de gerenommeerde Nederlandse comedyclub Toomler opgenomen. Een Must See!

 

Maandag 2 maart 2015: HAN SOLO & SEPPE TOREMANS

Han Solo is het alter ego van Han Coucke en heeft er met klinkende titels als “Racist”, “Multikul” en "Han Solo Bedankt" 3 avondvullende shows op zitten. Han wordt aanzien als de allereerste extreem-rechtse stand-up comedian van Vlaanderen, en probeert zo de grenzen van de comedy af te tasten. Han Coucke regisseerde ook verschillende komieken (Philippe Geubels, Steven Mahieu, ...) en is zo misschien wel de meest invloedrijke komiek in het comedy-landschap. 

Hij brengt een tryout van z'n nieuwe, vierde show.

 

Seppe Toremans is niet de persoon waarmee je in een lift wil zitten.  Want hij zou waarschijnlijk met een vreemde lach op z'n gezicht naast je komen staan en je aanstaren met die rare puilogen van hem. Met zijn hilarische vreemde absurditeiten krijgt hij moeiteloos iedere zaal plat. 

Seppe Toremans werkt ook mee achter de schermen van verschillende televisieprogramma's.  Zo schreef hij onder andere mee aan het populaire 'Wat Als'.

 

Maandag 6 april 2015: JAN-BART DE MUELENARE & THOMAS SMITH

Jan-Bart De Muelenaere is een sympathieke West-Vlaamse humorist, scenarist en schrijver voor radio en televisie. Hij behoort tot een van de meest opvallende opkomende comedy-talenten en is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een van Vlaanderens meest gevraagde comedy en impro MC’s. Met een ontwapenende charme kan hij elk publiek voor zich winnen. Nu is het aan u!

 

Thomas Smith is een stand-up comedian “pur sang” met Britse roots, maar vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Smith speelt zowel in het Engels (zijn moedertaal) als in het Nederlands (getint met een licht Antwaarps accent). Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup. Thomas Smith is een comedian die het flegma en flow van de pure engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een nederlandstalig equivalent. Observatie, improvistatie, knipoog, waarheid en glijmiddel.

Hij was een vaste waarde in zowat alle producties van Comedy Casino (Canvas),  was MC van de gelijknamige Roadshow en is met zijn eigen materiaal te zien op alle door VRT uitgegeven DVD’s er van. Ook op de 2 Joker Comedy CD’s (ism P-Magazine) is hij één van de centrale comedians.

Daarnaast heeft Thomas al bijdrages geleverd aan verscheidene tv-programma’s (Neveneffecten, Vermist, Iedereen Sam). Als panellid heeft hij ook bijdragen geleverd voor Mag ik uw kussen, De Kazakkendraaiers en Scheire en de Schepping. Thomas was ook te zien als scherm-medewerker voor het derde seizoen van ‘Zonde van de Zendtijd’, een programma dat zowel op Canvas als Ned3 werd uitgezonden. In 2013 zag u Thomas ook als 1 van de vier 'Foute Vrienden' op 2B.

 

Maandag 4 mei 2015: JOOST VAN HYFTE & KAMAGURKA

Joost Van Hyfte is na Eddy Wally de bekendste persoon in de streek rond Zelzate.  En een even extravagante ondernemer.  Met zijn twee culinaire shows ‘Kok’ en ‘Gastroseksueel’ oogste hij lovende kritieken.  Als ex-restauranthouder kan hij als geen ander de mensen entertainen en met het publiek lullen. 

Hij behoorde tot de creatieve denktank van Zonde Van De Zendtijd en werkt geregeld als publiekopwarmer voor verschillende TV-programma’s.  Hij schrijft ook op regelmatige basis een grappige culinaire rubriek in het maandblad ‘Ché’. 

 

Als Godfather van de Vlaamse comedy hoeven we Kamagurka al lang niet meer voor te stellen.  Veel jonge stand-up comedians begonnen met Kama als voorbeeld en dragen nu nog steeds de kama-legacy met zich mee.  De ondertussen in Brugge wonende Kama brengt een tryout van z’n nieuwe show.

 

Een waardige afsluiten van een eerste seizoen ‘Comedy Mondays’.


 

Kamarama: Stand up comedyIn het kader van Kamarama kunt u in Comptoir Des Arts terecht voor een reeks unieke stand up comedy avonden.
MC is niemand minder dan Kamagurka, hij stelt de gasten in hoogsteigen persoon aan u voor.

Het betreft nieuw werk van telkens grote namen in een intiem kader van max 80 personen.
De prijs werd opzettelijk laag gehouden, wees er snel bij!


Donderdag 31 mei 2012: KEES VAN KOTEN

Donderdag 14 juni 2012: YGOR

Donderdag 21 juni 2012: WIM HELSEN

Donderdag 5 juli 2012: BERT GABRIELS

Donderdag 12 juli 2012: 
VITALSKI & IWEIN SEGERS


Voor tickets kunt u het beste terecht bij In&Uit Brugge in het concertgebouw. Tickets € 9,-.

bekijk de docu hier : http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/erikamarama